luni, 18 aprilie 2011

Lansarea antologiei "Balaurul si miorita"


Sambata, 16 aprilie 2011, la Afi Palace Cotroceni, a avut loc lansarea antologiei "Balaurul si miorita". O antologie pe care o asteptam cu sufletul la gura de vreo doua luni, avand in vedere ca reprezinta debutul meu literar. Ignorati titlul, textele mele nu prea au de-a face cu mioritele baladelor populare, iar "balaurul" devine "dragon" pe masura ce ne aventuram inspre Extremul Orient. "Casa Ceaiului" cuprinde trei fragmente scurte, care o portretizeaza pe Anna, o englezoaica din perioada victoriana, si o plaseaza intr-un context atipic, ea fiind nevoita sa se adapteze lumii nipone si sa il accepte pe Tatsuo, ucigasul fratelui ei. Atat ca simpla acceptare se transforma la un moment dat in dragoste, iar sentimentele contradictorii ale Annei o arunca direct in ghearele "dragonului". Al doilea text, "Castanul", descrie in detaliu un univers inchis intr-o castana smulsa din Castanul-Tata, care adaposteste sub coroana sa o multime de universuri paralele. Iar ultimul text, "Despre un drum cu sens unic", este scris intr-un context cat se poate de real, atunci cand am incercat sa salvez un coleg (si bun prieten) de la sinucidere.
Antologia a aparut, in conditii impecabile, la editura Eagle, incluzand atat nume noi, cat si cunoscute:

Linda Maria Baros - „Domeniul basmului şi refracţiile mitemice”
Dănuţ Ungureanu – „Noi, zeii…”
Feri Balin – „Consolarea”
Mihail Grămescu – „Şoricica” ; „Curtenii” ; „Specificul naţional”
Oliviu Crâznic - „Însângerată, luna”
Simona Şerbănescu – „Despre un drum cu sens unic” ; „Castanul” ; „Casa Ceaiului”
Catia Maxim - „Visul”
Emil Lungeanu – „Mioriţa”
Cristina Manta – „Scrisori către alter-ego sau Despre mecanica Visului”
Cora Eliana Teodoru – „Vorbind cu Dumnezeu”
Boris Marian - (Unde e textul cu soldatul Roșu ?) ; „Anna Karenina și... tăcerea intelectualilor” ; „Nu sunt cântărețul sfârșitului”
Ana-Mariana Ionescu - „Poveşti din Drăgăneşti”
Laura Răceanu - „Povestirile unui gropar singuratic”
Marilena Adam - „Pe cai”
Raluca Băceanu - „Amnezie” ; „Vis”
Elena Staicu - „Firicel tămăduitor” ; „Mângâierea clipei” ; „Minunile de lângă noi” ; „Rochiţe albe-n vânt”
Teodora Creţu - „Buchet de mireasă” ; „Fluture” ; „Avem nevoie”
Ramona Filip - „Trăiesc. Iubesc. Mor.” ; „Constructor de stele”


Eu, vorbind ganditoare la microfon

Cartea poate fi achizitionata la adresa
http://www.elefant.ro/carti/fictiune/literatura-de-divertisment/sf-fantasy/balaurul-si-miorita-109134.html
sau la adresa
http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Dstripbooks&field-keywords=balaurul+si+miorita&x=16&y=18

Mai multe poze si detalii legate de lansare aici: http://culturalsflearnings.blogspot.com/2011/04/eagle-publishing-house-lansarea_17.html

3 comentarii:

  1. Sarbatori fericite!
    Succes pe mai departe!
    Textele tale sunt mai mult decat crezi tu ca ai spus in ele. Unele texte sunt mai destepte decat autorii lor. E meritul cel mai mare al unui autor sa compuna texte mai destepte decat e el. Cu acestea, ai reusit.
    Mihail Gramescu

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc! Dar spre deosebire de inteligenta, care este innascuta, curtoazia si atitudinea profesionala sunt aptitudini invatate, iar aceia care nu au invatat pana acum sa fie curtenitori sau sa se poarte profesional ar trebui sa invete de acum inainte. Insultarea de catre antologator a autorilor antologati nu reprezinta o dovada de curtoazie, nici de profesionalism si cu atat mai putin de inteligenta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Colaborând cu “Orizontul Literar Contemporan” şi cu Contemporary Literary Press” întâlnesc adesea oameni interesanţi care iubesc cărţile. Unul dintre ei mi-a recomandat de curând antologia. M-ai încantat cu câteva fragmente dintr-un roman viu, scris într-un stil onest şi totodată exotic, devenind pe alocuri melancolic şi supus. Avem de-a face cu mai mult decât o simplă poveste de dragoste, plasată pe fundalul întrepătrunderii dulce-amăruie dintre două culturi (Anglia si Japonia). Substratul filozofic ce se desprinde din aceste fragmente anticipează un tablou bogat, plin de culori spectaculoase.
    Succes pe mai departe! Astept best-seller-ul :)

    RăspundețiȘtergere